maanantai 6. tammikuuta 2014

Englanninspringerspanieli




Historia: Englanninspringerspanieli on hyvin vanha lintukoira Isosta-Britanniasta.

Käyttötarkoitus: Rotu on jalostettu ylösajavaksi ja noutavaksi lintukoira. Edelleen rotua käytetään myös alkuperäisessä tarkoituksessa, vaikka valitettavasti rotu on jakaantunut kahteen eri linjaan, näyttelykoiriin ja käyttökoiriin. Linjojen ulkonäkö on eriytynyt niin paljon, ettei rotua välttämättä tunnisteta samaksi.

Luonne: Englanninspringerspanieli on luonteeltaan iloinen ja ystävällinen. Miellyttämisenhaluinen luonne helpottaa koiran kouluttamista metsästykseen mutta myös muihin harrastuksiin.

Ulkonäkö: Rodun linjat ovat siis jakaantuneet kahteen. Näyttelylinjainen spanieli on suurempi ja hieman raskaampi kuin käyttölinjainen. Sallitut värit on musta-valkoinen, musta-valko-tan, maksa-valkoinen tai maksa-valko-tan.

Harrastukset: Enkun kanssa voi harrastaa lähes mitä lajeja tahansa sen miellyttämisenhalun vuoksi. Rotu sopii metsästyksestä tokoon ja näyttelyihin.

Millaiseen perheeseen rotu sopii: Rotu sopii liikunnalliseen ja toiminnalliseen perheeseen. Koira haluaa olla kaikessa mukana, mitä oma lauma tekee. Se ei sovi ulkokoiraksi. Rotu on trimmattava, joten turkin hoidon on kiinnostettava.

Kuuluu FCI:n roturyhmään: 8


Vuonna 2013 enkkuja rekisteröitiin 324 kappaletta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti