maanantai 13. tammikuuta 2014

Ajokokeet

Koiran ohjaaja laskee koiran metsään tuomarin luvan saatuaan.

Metsässä pyritään toimimaan kuten normaalisti metsästettäessä.
Tuomarit täyttävät maastokortit ja arvostelun metsässä.
Kokeen tarkoitus: Ajokokeilla mitataan koiran metsästyskykyä jalostusta silmällä pitäen.  Koe arvostellaan sen päivän tilanteiden mukaan, eikä siihen saa vaikuttaa koiran edelliset saavutukset, suoritukset, koiran omistaja tai sen kasvattaja. Tietenkin tarkoituksena on myös viettää mukava päivä mukavien ihmisten parissa metsällä.


Osallistumisoikeus: Kokeeseen osallistuvan koiran tulee olla 9 kuukautta täyttänyt, rokotettu, rekisteröity ja tunnistusmerkitty. Kokeita järjestetään ympäri Suomen koko irtipitokauden ajan (20.8. – 28.2.). Ajokokeita järjestetään roturyhmien 4 ja 6 ajaville koirille. Usein ajoeläimenä on jänis tai rusakko, toisinaan myös kettu, mutta mäyräkoirilla ajatetaan myös kaurista ja peuraa.

Mitä arvostellaan: Kokeessa arvostellaan ajominuuttien lisäksi koiran työskentelyominaisuuksia, kuten esimerkiksi hakua, ylösottokykyä, ajovarmuutta, haukkua, tottelevaisuutta ja kokonaisvaikutelmaa. Ajominuuteista kertyy omat pisteet ja ominaisuuksista omat pisteensä, jotka lasketaan yhteen. Koiran saamat pisteet määräytyvät niistä. Maksimi kokeessa on 100p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti